Permanente Educatie

Registered Credit Manager (RCM®)

Voor elke professional, dus ook de credit management professional, is het van groot belang de vakkennis op peil te houden. De voortdurende ontwikkelingen in ons vakgebied vereisen dit. Permanente educatie is daarom een must! De Certified Credit Manager (CCM®) opleiding biedt de afgestudeerden een goede basis om als credit management professional aan de slag te gaan. Alhoewel de aangeboden lesstof voortdurend wordt geactualiseerd en belangrijke ontwikkelingen die voor eenieder van belang zijn een plaats krijgen in de opleiding, betekent dit niet dat alle onderwerpen altijd even diepgaand behandeld kunnen worden.

Om tegemoet te komen aan de wens van de afgestudeerden en andere credit management professionals bepaalde onderwerpen uitgebreider en meer diepgaand te behandelen heeft de VVCM besloten een PE programma aan te bieden. In de PE-sessies zullen actuele onderwerpen behandeld gaan worden die hetzij voor iedere professional een “must” zijn, dan wel toegespitst zijn op een bepaald aspect van het vakgebied. Onderwerpen als “financial Intelligence” voor credit managers, de harmonisatie van het Europese betalingsverkeer, accounting voor credit managers alsook de relatie tussen credit management en cash & treasury management.

Als keurmerk wordt de beschermde titel Registered Credit Manager (RCM®) verleend aan de CCM-ers die middels het behalen van de benodigde PE-punten aan continue bijscholing doen en worden vervolgens in het exclusieve register ingeschreven. Een waardevolle USP op jouw CV! Houd je kennis actueel en op niveau en blijf zo aantrekkelijk voor jouw werkgever en/of de markt als dé Credit Manager!

RCM Lidmaatschap (€ 495,-)

• Inclusief regulier VVCM lidmaatschap ad. € 200,-
  • Vermelding RCM titel in online VVCM register
  • Toegankelijk voor:
    – CCM afgestudeerden
    – CCM studenten (aspirant lid)
    – CCC afgestudeerden (aspirant lid)
  • Verplichting tot behalen 20 PE punten (jaarlijks)
  • Gratis toegang tot VVCM PE sessies
  • Recht op geven/organiseren PE sessies

2019 is het overgangsjaar met minimaal 4 vormvrije PE-sessies die gratis toegankelijk zijn voor ingeschreven RCM’ers en tegen betaling voor alle leden van de VVCM. Met het bijwonen van 1 PE-sessie heeft u uw investering in het RCM lidmaatschap al terugverdiend!

Jaarlijkse PE punten (Totaal 20)

• Jaarlijks 4x één dagdeel georganiseerd door de VVCM;
    – Juridisch (3ptn)
    – Finance (3ptn)
    – Administratie (3ptn)
    – Economie (3ptn)
  • Georganiseerde events in NL door derde partijen en erkend door VVCM
  • Georganiseerde events in Buitenland door derde partijen en erkend door VVCM
  • Uit overige activiteiten verkregen punten;
    – Behalen “Cashproof” certificaat VVCM CashGame  (eenmalig)
    – Antwoord op de Breinbreker uit “De Credit Manager” (4x per jaar)

Hou de activiteitenkalender in de gaten en join de RCM LinkedIn groep

Schrijf nu in!

Volledige naam

Lidnummer

Vooropleiding
CCM CCM student CCC CCC student

Voorwaarden*
Ik ben al regulier lid van de VVCM en ga akkoord met de prijswijziging naar € 495,- (incl.btw) per jaar ingaande op 1 januari 2019.
Ja, ik ga akkoord.