Credit Manager van het jaar Award

Wie wint de VVCM Credit Manager van het Jaar Award 2018?
De nieuwe VVCM Credit Manager van het Jaar Award is bedoeld om credit managers die uitzonderlijke presentaties op het vlak van credit (risk) management hebben geleverd te eren voor hun bijdrage aan de professionalisering van het vakgebied. Tijdens de dertiende editie van de Credit Expo op donderdag 2 november 2017 in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein heeft Laurette Fettig, Teammanager Credit Management & Payments bij E.ON, de felbegeerde VVCM Credit Manager van het Jaar 2017 award gewonnen.

Over de VVCM Credit Manager van het Jaar Award
Uit alle ingezonden cases selecteert een deskundige jury vijf genomineerden. Alle genomineerden worden vervolgens uitgenodigd om de VVCM CashGame te spelen. De score die daar wordt behaald, weegt mee in de beoordeling. Alle vijf genomineerden hebben tevens, tijdens de Credit Expo op 8 november 2018 in een break-out zaal, gelegenheid om hun case in maximaal 30 minuten te presenteren. Aan het einde van de dag kiest de jury de winnaar van de VVCM Credit Manager van het Jaar Award 2018.

Wat zoekt de jury?
Het omlaag brengen van de DSO, het minimaliseren van kredietrisico’s, het optimaliseren van het werkkapitaal. Allemaal taken waar credit managers zich mee bezig houden. Een potentiële winnaar van de VVCM Credit Manager van het jaar Award doet dit onder meer door:

  • het opstellen van een goed doordachte credit policy en deze consequent uit te voeren door de gehele organisatie;
  • workflows zoveel mogelijk te digitaliseren en te automatiseren door de inzet van innovatieve tools;
  • hick-ups in het order-to-cash proces op te sporen en te elimineren;
  • nauw samen te werken met de afdelingen sales en marketing om het bedrijfsresultaat te optimaliseren;
  • het topmanagement van strategisch advies te voorzien over kansen en bedreigingen ten aanzien van het werkkapitaal en de cashflow.

Meedingen naar de VVCM Credit Manager van het Jaar Award?
Heeft u als credit manager binnen uw bedrijf bijzondere projectresultaten behaald of heeft u iemand op het oog? Binnenkort is het mogelijk om kandidaten voor te dragen ter nominatie voor de VVCM Credit Manager van het Jaar Award. We houden u op de hoogte!

CM award

 

Shares