De VVCM breinbreker heeft een winnaar opgeleverd. Marcel van der Geer is zijn naam. Niet alleen heeft Marcel de breinbreker opgelost, maar vervolgens heeft hij ook de loting met 12.324 mededingers gewonnen. Een geweldige prestatie vinden wij van de redactie van de Credit Manager. Marcel heeft een prachtig boek over Blockchain gewonnen en wij vonden dat een interview met deze geluksvogel op zijn plaats was. We vonden Marcel bij zijn werkgever Howden Keukens in Amsterdam en hadden een zeer aangenaam gesprek.

 

Wie is Marcel van der Geer? Wat zijn jouw passies?
Ik ben een rustig en introvert persoon, die veel energie haalt uit zijn gezin – mijn vrouw Diana en dochter Noa – en mijn werk, als Credit Manager bij Howden Keukens. Mijn grootste passies zijn verder: Oostenrijk, zowel in de winter als in de zomer, muziek: hardstyle en hardcore, films: Star Wars en Marvel in het bijzonder en verder games en computers.

Hoe ben jij Credit Manager geworden?
Na meerdere jaren gewerkt te hebben bij diverse bedrijven op de Credit Control afdeling, werd ik in maart 2015 benaderd voor de positie van Credit Manager bij een nog op te zetten organisatie: Howden Keukens. Howden Joinery, ons moederbedrijf, was marktleider in Groot Brittannië en wilde in Europa voet aan de grond krijgen. Na bijna drie jaar heb ik beslist geen spijt van die keuze.

Wat is jouw visie op de rol van Credit Manager (binnen organisaties)?
De Credit Manager speelt, samen met zijn afdeling, een hele belangrijke rol binnen het bedrijf. De Credit Manager beheert het volledige Order2Cash traject binnen de organisatie. Vanaf het screenen van klanten tot en met het zorg dragen voor tijdige betaling van de facturen. Bij te late betaling is de rol van de Credit Manager cruciaal: wordt de relatie definitief verbroken of wordt er gekozen voor een benadering, waarbij zowel de relatie kan worden behouden en de vordering wordt betaald. Uiteindelijk draait het allemaal om risico-inschatting. Dat is enerzijds rekenwerk, maar er komt ook fingerspitzengefühl bij kijken. Dat kan dagelijks verschillen.

Vind je dat Credit Management (in het algemeen) op waarde wordt ingeschat?
Ik heb het gevoel dat Credit Management steeds meer op waarde wordt geschat. Het is niet meer slechts een onderdeel van de afdeling Finance. En dat vind ik een goede ontwikkeling.

Wat zou jij willen veranderen (in het algemeen)?
Ik denk dat we in Nederland op het gebied van bewustwording van Credit Management goede stappen hebben gezet. Uiteraard kan het altijd beter. De nieuwe BKR-registraties vind ik een goede ontwikkeling. Vooral vanuit het oogpunt van consumentenbescherming tegen mogelijke betalingsproblemen. Ik merk wel dat het schort aan de juiste uitleg hierover. Er wordt te snel te negatief gedacht.

Daarnaast vind ik dat er in de incassowereld zaken kunnen veranderen. Het is nog altijd een vrij beroep. Iedereen kan een incassobureau beginnen. Doordat er geen goede regulatie is, krijgen ‘foute’ incassobureaus de kans om het negatieve imago, dat er in de publieke opinie is, te versterken. Voor Credit Managers is het daarom belangrijk om bij samenwerking met incassobureaus aan risicobeoordeling te doen. Bijvoorbeeld door te kijken of een incassobureau lid is van een belangenvereniging, zoals de NVI, het VCMB of de VVCM.

De gang naar de Rechter zou makkelijker, sneller en voor lagere kosten mogelijk moeten zijn. Voor lage vorderingen wordt meestal niet geprocedeerd vanwege de hoge kosten en wordt besloten om de vordering af te schrijven. Dat zou ik graag anders zien.

Wat vind je van de rol van de VVCM waar het gaat om emancipatie van het vakgebied Credit Management?
Ik denk dat het goed is dat er een organisatie zoals de VVCM bestaat, juist om het belang van het vak te belichten, vinger aan de pols te houden bij de overheid, maar ook om te laten zien hoe leuk en interessant het vak is.

Waarom werk jij bij Howden Keukens? Heb je gevonden wat je in een baan zocht?
De voornaamste reden om bij Howden Keukens te gaan werken was de volledige startup. We hebben letterlijk alles van de grond af aan moeten opbouwen. We zijn in 2015 met zeven personen begonnen, waardoor we naast ons eigen vakgebied ook heel veel andere dingen hebben gedaan. In een korte tijd maak je dan heel veel mee. Zeker kijkend naar waar we nu staan en waar we verder nog naar toe willen groeien als organisatie, geeft mij dat enorm veel energie om er nog meer een gigantisch succes van te maken.

Krijg je ruimte voor eigen inbreng en ideeën? Wat zijn jouw doelstellingen?
Ik mag mij gelukkig prijzen met ruimte voor eigen ideeën. We moeten natuurlijk rekening houden met het feit dat we een onderdeel zijn van een enorm groot en succesvol bedrijf in de UK. Niet alle vernieuwingen zijn direct mogelijk. Maar er wordt naar elkaar geluisterd en we weten elkaar vaak te vinden in oplossingen. Uiteindelijk wil ik een zo succesvol en efficiënt mogelijke afdeling neerzetten, waarbij het succes wordt afgemeten aan de hand van het behaalde servicelevel naar de vestiging(en) toe en het zo laag mogelijk houden van vervallen saldi en afschrijvingen van dubieuze debiteuren.

Staan er bij Howden Keukens spannende onderwerpen op de agenda voor 2018?
Het onderwerp dat op dit moment de meeste impact heeft op mijn afdeling is de komst van de AVG. Niet in de laatste plaats omdat er besloten is dat ik naast mijn functie als Credit Manager ook de rol van Data Protection Officer ga vervullen. Naast het juridische deel, zoals de aanpassing van de algemene voorwaarden, het privacy beleid intern en extern en een nieuw klantregistratieformulier, moeten onze huidige klanten expliciet toestemming kunnen geven om marketing informatie toe te sturen. Dat moet vervolgens ook op een bepaalde manier geregistreerd worden.

Daarnaast wachten we op de beslissing van de board of directors in de UK, om in Nederland verder uit te mogen breiden. Zelf ben ik overtuigd van de potentie van het unieke concept van Howden Keukens en geloof ik dat onze organisatie met alle enthousiaste en energieke medewerkers enorme groeimogelijkheden heeft.

Wat betekent dat voor jou en jouw rol als Credit Manager?
Het betekent praktisch gezien vooral heel veel extra werk. Persoonlijk geeft het mij de mogelijkheid om mijn kennis te verbreden en daar kan ik alleen maar mijn voordeel mee doen. Ik moet goed opletten op welke titel ik acteer. Het is een geweldige uitdaging om deze scheiding van rollen voor iedereen zo helder mogelijk te houden, niet in de laatste plaats voor mijzelf.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Vijf jaar is heel lang, vind ik. Maar als ik naar mijn dochter kijk, zie ik de tijd voorbij vliegen.
Als Credit Manager hoop ik dat Howden Keukens over vijf jaar in Nederland een aanzienlijk groter marktaandeel heeft. Met de afdeling Credit Control wil ik dan graag de juiste balans blijven vinden tussen optimaal verkopen en maximaal incasseren.

Shares