Voor de 21e keer alweer, voltrok onze traditionele golfdag zich in het altijd weer fraaie Twentse land, op de Golf & Country Club “Hooge Graven” in Ommen. Ook bij deze editie kregen wij de (onmisbare) ondersteuning van trouwe golfsponsors. Deurwaarderskantoor Smit & Legebeke, de ICT specialisten van 10ForIT BV en – voor het eerst – het Zeister MODINT Credit & Finance. In de aanloop naar dit golfevenement was er nou niet direct sprake van enige vorm van een aankomend vakantiegevoel. Een zeer langdurige periode van regen en storm, afgewisseld met gigantische hoosbuien en hagelstenen met de impact van een modale honkbal, teisterden ieders gemoed en humeur. Wellicht verklaarde dit ook een iets kleiner aantal deelnemers, in vergelijking met het juist wat grotere aantal ontvangen aanmeldingen. Jan Smit zelf was, zeer tot zijn spijt, ook verhinderd, wat gezien zijn drukke agenda in verband met het komende voetbalseizoen voor Heracles heel verklaarbaar was. Een vijfde plaats op de ranglijst.voert de Zwart-Witten nu ook de Europese arena’s in. Iets dergelijks had FC Utrecht ook in gedachten. Had, dus…

Bij aankomst stond de koffie en een hoogst smakelijke lunch al op ons te wachten. De lange tocht langs de 9 Holes (Par-3 baan) en (nog veeleisender) de 18 holes voor gevorderde spelers & speelsters-met jaloersmakend lage-handicaps kan wel wat energie vooraf gebruiken. En trouwens, ook de clinics stellen aan de beginners onder ons zo de nodige fysieke eisen. De clinic en de Par-3 spelers werden net als vorig jaar weer vakkundig getraind en geïnspireerd door de ons bekende “Pro’s”, Armando Gracio en Kieran Quartermaine.

Uw vliegende reporter deed maar geen moeite om zijn basishandicap (54) te behalen, Dit na ietwat teleurstellende baanprestaties vorig jaar. De poedelprijs was alles wat er in zat, dit jaar… Ik beloof u: er gaat serieus geoefend worden de komende tijd. Onze vaste paparazzi, Jos de Vos, maakte een wederom fraaie fotoserie, die u inmiddels kunt bewonderen op onze facebookpagina. Mocht ook u werk voor deze talentvolle fotograaf hebben, kijk eens op zijn website: www.devosfotografie.com.

Wat bracht de strijd om het hoogst haalbare voor elke gevorderde golfspeler (M/V)? De “Oswald Royaards Wisseltrofee”! Een wederom hoog spelniveau, en (hè hè) eindelijk droog weer. Na een bloedstollende slotronde bleek Jan Willem Bol de fenomenale winnaar over de 18 holes te zijn. Verder onderscheidde oud-winnaar Frank Hoekstra zich in het achtervolgende peloton met liefst een tweetal prijzen. Ons Erelid en eerste Voorzitter, Oswald Royaards, was jammer genoeg niet in de gelegenheid om naar “zijn” wedstrijd af te reizen. Dus werd de naar hem vernoemde trofee uitgereikt door onze Voorzitter, Martin van der Hoek. Prijzensponsor was dit jaar voor het eerst een rol die was weggelegd voor MODINT Credit & Finance. Martin van der Hoek zwaaide, met de nodige humor omkleed, bij de netwerkborrel op het terras ook alle overige prijswinnaars de nodige lof toe.

‘s- Avonds had de Chef van Hooge Graven weer buitengewoon zijn best gedaan achter de fornuizen, het was een waar gastronomisch genoegen. Mocht u dit jaar verhinderd zijn geweest, ook volgend jaar kunt u hopelijk uw – al dan niet eerste – schreden op de golfbaan zetten. En wie weet, is dan Jan Smit zelve ook weer eens aan het werk te zien op “zijn” “Hooge Graven”. Dit was weer een ouderwets-geslaagde VVCM Golfdag!

The Results:

GVB houders (18 holes)
Nummer 1: Jan Willem Bol (38 punten)
Nummer 2: Frank Hoekstra (30 punten)
Nummer 3: Henri Kreuger (29 punten)
Longest M: Frank Hoekstra
Longest V: Annette van de Werff
Neary M/V: Ronald van Megen

Niet GVB (9 holes, Par-3)
Nummer 1: Marcel Blanken
Grand Prix des Poedèles: Jan Moes

Clinic
Putten + Neary: Eno Akkal
Chippen: Ed Speyer
Driving range: Eric Helmink

Shares