NACM

De VVCM onderhoudt vriendschappelijke contacten met de National Association of Credit Management (NACM) in de Verenigde Staten. Deze vereniging bestaat inmiddels ruim 100 jaar en kent een scala aan activiteiten op het gebied van het credit management, waaronder:

• opleidingen op diverse niveaus, waaraan ook diverse titels verbonden zijn;
  • het verrichten van (wetenschappelijke) studies;
  • het lobbyen binnen de politieke arena’s;
  • het verstrekken van handelsinformatie;
  • het organiseren van congressen en studiebijeenkomsten.

Ieder jaar wordt er in een van de lidstaten een nationaal congres georganiseerd waarbij in drie dagen tijd ruim 50 lezingen gehouden worden die in de meest brede zin met het vakgebied te maken hebben. Naast de directe credit management items komen ook onderwerpen zoals automatisering, informatieverwerking, mededinging en persoonlijke presentatie aan bod. Deze congressen worden elk jaar weer door enkele duizenden credit managers bezocht. Niet zo gek als je bedenkt dat de lidverenigingen samen zo’n 50.000 leden tellen. Voor de leden betekent dat een eenvoudige toegang tot een internationaal netwerk en vakinhoudelijke evenementen.